Sporda Fark Yaratan Belediyecilik


Tarih: 19 Nisan 2023 Çarşamba 13:59

Yenişehir Belediyesinin çağdaş belediyecilik vizyonu ile birlikte kentin sahip olduğu ve her geçen gün gelişen sportif mekan altyapısı Mersin’e katma değer sağlamaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve geçtiğimiz ay açıklanan ve 2022 İlçe Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE)’nda Türkiye genelinde birinci gelişmişlik kademesinde 49’uncu sırada yer alanYenişehir, sportif anlamdaTürkiye’nin önemli kentlerinden biri olarak öne çıkmaya başladı.

Kente ekonomik hareketlilik kazandırılıyor

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in göreve geldikten sonra yönetim anlayışını oluşturduğu 6 temel ilkesinden biri olan Hareket ilkesi kapsamında hayata geçirilen sportif çalışmalar kente bütüncül kazanç sağlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin ve Dünya’nın en iyi takımları Mersin’de parkeye çıktı

Yenişehir Belediyesigeçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol Federasyonu 2022 Kadınlar Türkiye Kupası heyecanını Mersin’e taşıdı. 22-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen turnuva için ligin en iyi 8 takımı Yenişehir’de karşı karşıya geldi. Binlerce basketbol severin ilgiyle takip ettiği turnuvada Mersin takımı Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi şampiyon oldu.  ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz yıl ayrıca Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan EuroCupWomen’da final-four’a kalarak Avrupa dördüncüsü oldu.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinden Avrupa’da tarihi başarı

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımı Avrupa’nın en büyük kupasında ikinci olarak tarihi bir başarıya imza attı. Sezon boyunca Avrupa’nın en büyük basketbol takımları ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin mücadele ettiği Euroleague Women kapsamında kente geldi. Başkan Abdullah Özyiğit, “Kuruluşunun 6'ıncı yılında Avrupa'nın zirvesinde bir Mersin takımı. Ay-yıldızlı bayrağımızla Avrupa'da göğsümüzü kabartan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımız, Euroleague Women'da ikinci oldu. Bu bizim için çok değerli, aynı zamanda diğer Anadolu kulüpleri için de ilham verici bir başarıydı. Takımımızla gurur duyuyorum.” dedi.

Şimdi hedef Süper Lig şampiyonluğu

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi bu yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da kazanarak, önemli bir başarıya daha imza attı. Turuncu-lacivertliler şimdi de Kadınlar Basketbol Süper Ligi finalinde bu hafta sonu parkeye çıkacak. Normal sezonu lider bitiren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, 5 maç üzerinden oynanacak finalde ilk iki maçını kendi evinde seyircisinin önünde oynayacak.

Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası ile 26 ülkeden sporcu

Avrupa Triatlon Birliği, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Mersin Yenişehir Belediyesinin iş birliğiyle Mersin’de ilk kez düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası, Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası, 2022 yılının Nisan ayında Yenişehir’de yapıldı. Aynı hafta ulusal sprint ve puanlı paratriatlon yarışları da koşuldu. Mersinliler, Yenişehir sahil bandında 2 gün boyunca toplamda 600 sporcunun nefes kesen mücadelesine tanıklık etti. Başkan Özyiğit, “Mersin Yenişehir, doğası ve spor altyapısı ile Dünya’ya tanıtmamız gereken bir kent. Umarım Mersin’e bunu da kazandırırız ve kentimizi adım adım tüm Dünya’ya tanıtırız.” diye konuştu. Mersin’de ilk kez 2019 yılında bir triatlon yarışını düzenlediklerini hatırlatan Başkan Abdullah Özyiğit, üçüncü yılında Avrupa Triatlon Kupası’nı düzenlediklerini kaydederek “Şimdi sırada Dünya Triatlon Kupası’nı Mersin’e taşımak var” dedi.

Festival Voleybol’da 5 bin sporcu Yenişehir’e geldi

Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası,  Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu(TVF) iş birliğiyle bu yıl Yenişehir’de yapılıyor. Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi aynı anda 8 maçın oynanabilecek şekilde hazırlandı. Voleybol festivaline 50 farklı ilden 160 takım ve 5 bin sporcu katıldı.

Yenişehir spor kurslarıyla geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Ulusal ve uluslararası organizasyonların yanı sıra Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehirli çocuk ve gençlere yönelik birçok branşta kurslar da veriyor. Yenişehir Belediyesi Özgecan Aslan Spor Tesisleri ve Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Tesisleri’nde geleceğin yıldızları yetiştiriliyor.  HABER MERKEZİ

 



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA