Tarım ve Orman Müdürlüğü: Arı Varsa Hayat Var


Tarih: 18 Nisan 2023 Salı 11:25

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bal üreticilerinin arılara bakarken nelere dikkat edip edilmeme konusunda uyarılarda bulundu.

Yeterli ve kaliteli ürünün elde edebilmesi için çiçeklerin tozlanmasında arıların öneminin büyük olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Bal, polen, arı sütü, propolis gibi çok değerli besinleri üreten arılar, meyve tutumunda da en önemli canlılardır.  Çiçeklenmenin başladığı ve devam ettiği bahçelerde meyve tutumunu arttırmak için arıların çiçek üzerinde çalışmasına yardım edelim. Bu sebeple Bahçelerimizde mutlak suretle uzmanlara danışarak hareket edelim. Çiçeklenme dönemi boyunca zorunlu olmadığı sürece ilaçlama yapmayalım.  Zorunlu durumlarda arılara zararsız ruhsatlı ilaçları tercih edelim. İlaçlamaları arıların faaliyetinin en az olduğu sabah erken veya akşam üzeri yapalım. İlaçlama yapmadan önce bahçe yakınındaki arıcıları mutlaka bilgilendirelim. Artan ilaçlı suyu ve boş ilaç ambalajlarını arıların su içtiği kaynaklara veya yakınına atmayalım” dedi. Haber merkezi



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA