Bakan Nebati kilosu 260 lirayı geçen koyun etini övmeye devam ediyor


Tarih: 16 Nisan 2023 Pazar 17:45

Nureddin Nebati Bakanlık görevine atandığında dana etinin kilosu 92, kuzu etinin kilosu 113 liraydı. Mart 2023 itibarıyla dana etinin fiyatı 255, kuzu etinin fiyatı ise 266 lira…

Çocukların yeterli protein alamadıkları için gelişemediği, et fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı bir dönemde "koyun eti" çıkışını ısrarla sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milletvekilliği adaylığı sürecinde de bu "tavsiyesine" devam ediyor.

İstifa etmeden AKP'den AKP'den Mersin milletvekili adayı gösterilen Nebati, partisinin kentteki programları kapsamında, Erdemli İlçe Başkanlığı önünde seçim otobüsünden halka seslendi.

Nebati, artan fiyatlarına dair konuşmasını hatırlatarak, ”Geçen televizyonda dedim ki, 'Koyun etini yiyelim', birileri koyun etinin kokudan dolayı yenmeyeceğini söylüyor… Koyun eti yağlıdır, koyun eti güzeldir. Koyun eti güç verir. Koyun eti bu şehre de ülkeye de en güzel tadı verir. Dolayısıyla da koyun ve keçilerimizle, hayvancılığımızla, Mersin’de Allah'ın izniyle en iyi yerlere gidiyoruz. Daha da iyi olacağız, büyüteceğiz” sözlerini sarf etti. 

Nebati, katıldığı programında da “Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Halbuki biz koyun üretimine yönelik bir coğrafyada yaşıyoruz ama damağı dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor, kokusundan rahatsız oluyorlar. Buna yönelik adımlar atılması gerekiyor” demişti.

BAKANLIĞI DÖNEMİNDE ET FİYATI 2,5 KAT ARTTI

Ülkenin birçok şehrindeki kasap ve marketlerde koyun eti doğrudan koyun eti adıyla satılmıyor. Raflarda iki türlü et bulunuyor. Bunlardan biri dana eti diğeri ise kuzu eti.

Koyun eti öneren Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine 2 Aralık 2021’de atandı. TZOB verilerine göre bu tarihte dana etinin kilosu 92, kuzu etinin kilosu ise 113 liraydı. Mart 2023 itibarıyla dana etinin fiyatı 255, kuzu etinin fiyatı ise 266 liraya yükseldi. Yani Nebati'nin bakanlık yaptığı 16 aylık dönemde et fiyatları yaklaşık 2,5 kat arttı. (HABER MERKEZİ)



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA