Diyarbakır Barosu’ndan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu


Tarih: 16 Nisan 2023 Pazar 11:07

Özdağ hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır Barosu, oyunu Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) vereceğini söyleyen yurttaşa, “Halbuki sen hiç katile benzemiyorsun” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan suç duyurusunda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, oyunu HDP’ye vereceğini söyleyen bir yurttaşa “Halbuki sen hiç katile benzemiyorsun” ifadelerini kullanmış, Yeşil Sol Parti standını görmesi üzerine ise “Ooo bak kimler var bak. Dağdan şehre inenler var” demişti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Diyarbakır Barosu, Özdağ hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Özdağ hakkında hazırlanan suç duyurusunda, “Toplumun belirli bir kesimini tahkir edici ve suçlayıcı yaklaşıma dair şüphelinin cezalandırılması gerekir” ifadelerine yer verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA