Kobani davasında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ talebi


Tarih: 15 Nisan 2023 Cumartesi 13:24

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 36 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nda, sanıklar hakkında en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kobani davasında savcılık mütalaası açılandı. HDP’lilerin ve avukatların savunmaların tamamlanmaması gerekçesiyle tepki göstererek salonu terk ettiği mütalaanın özetinin okunması 8 saat sürdü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Diken’den Altan Sancar'ın haberine göre savcılık, mütalaanın sonuç kısmında yargılanan isimlerin Türk Ceza Kanunu (TCK) 302 ile 37. maddeleri ve Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 51 kapsamında müştekiirlikte fail sıfatıyla cezalandırılmalarını istedi. Ceza oranının ortaya çıkan zarar hesaplanarak belirlenmesini de talep eden savcılık, aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu HDP’liler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Mütalaada ayrıca tutuksuz yargılanan Ayhan Bilgen, Bircan Yorulmaz, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Gülfer Akkaya, Gülser Yıldırım, İbrahim Binici, Mesut Bağcık, Pervin Oduncu, Nezir Çakan, Sırrı Süreyya Önder ve Sibel Akdeniz hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması ve tutuklu siyasetçilerin tamamımın tutukluluk halinin devam etmesi talep edildi.

TUĞLUK VE TÜRK HAKKINDA TUTUKSUZ YARGILAMA TALEBİ

Mütalaada demans hastası olan ve tahliye edilen Aysel Tuğluk ile Ahmet Türk’ün sağlık sorunları gerekçesiyle tutuksuz hallerinin devamı istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA