İbrahim Kalın: Kızılay’ın çadır satması yanlıştı


Tarih: 15 Nisan 2023 Cumartesi 10:46

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Maraş merkezli depremlerin ilk haftasında Kızılay’ın deposundaki çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği’ne satmasına ilişkin “Çadır satma meselesi yanlıştı” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin çadır ihtiyacını ücretsiz olarak sağlaması gereken Kızılay’ın, Maraş merkezli depremlerin ardından deposundaki çadırları bölgedeki depremzedelere ulaştırmaları için Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkmıştı.

TV100 ekranlarında yayınlanan “Az Önce Konuştum” isimli programda Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay’ın imza attığı skandala ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘ÇADIR SATMA MESELESİ YANLIŞTI, BUNU KEREM BEY DE SÖYLEDİ’

Kızılay’ın çadır satmasının yanlış olduğunu belirterek kan ihtiyacını aciliyetine vurgu yapan Kalın, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

“Çadır satma meselesi yanlıştı, bunu daha sonra Kerem Bey de söyledi. Kendi kurumunu ve arkadaşlarını savunmak için yaptığı ilk açıklama yanlıştı. Bu tartışmanın uzaması, devam etmesi de birtakım hataları birbiri ardına getirdi. Bunlar üzücü Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız, kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette izin verilmemeli. Şu anda kan acil bir ihtiyaç. Kan stokunun mutlaka tam olması lazım.”



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA