CHP’li kadın aday adayı Aşkın Umut Vadediyor


Tarih: 29 Mart 2023 Çarşamba 12:38

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’den Mersin Milletvekili aday adayı olan Nil Özveren Aşkın işsizliği tek haneye indirmekte kararlı olduklarına vurgu yaptı.


Haber: Seren SABUNCU

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran kadın aday Nil Özveren Aşkın, geleceğin Millet İttifakı’nın  iktidarlıklarında umut vadettiğine işaret ederek en temel sorunlardan biri olan işsizliğin ve daha birçok sorunu çözüme kavuşturmakta kararlı olduklarını söyledi.

Mersin’de aday adaylığı heyecanı sürüyor. CHP’den aday adayı olan kadın aday Aşkın, şu ifadelere yer verdi, “Değerli yurttaşlarım geleceğe umutla bakın. Milletin iktidarlığında Türk Lirasına yeniden itibar kazandırarak, beş yılda en az beş milyon ilave nitelikli ve insan onuruna yaraşır gelir sağlayan iş imkanı oluşturacak, işsizliği tek haneye indireceğiz.”

Nil Özveren Aşkın Kimdir?

1974 yılında Mersin’de doğan Dr. Nil ÖZVEREN AŞKIN; ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin Toros Koleji’nde tamamladıktan sonra 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir E.F. İngilizce Öğretmenliğini bitirmiştir. İşletme Ekonomisi alanında Yüksek lisansına sahip olan Aşkın, İşletme ana bilim dalında Doktora derecesine sahiptir.

Eğitimci bir aileden gelen Dr. Nil Özveren Aşkın, iş hayatında da saygın

bir kariyere sahiptir. Özel Toros Okulları bünyesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yapmıştır. 2006 yılından bugüne kadar Tarsus Toros Okulları Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmektedir. 1964 yılında kurulan Mersin’in en köklü ve saygın eğitim kurumlarının başında gelen Özel Toros Okulları’nda bir çok kademede yöneticilik yapmaktadır. Toros Okulları Genel Müdür Yardımcılığı ve

Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekilliği üstlendiği görevlerden bazılarıdır. İş hayatında yaptığı çalışmalarla bir çok alanda başarıları sertifikalandırılmıştır. Westmininster Üniversitesinden Teacher Training Sertifikası ve Milli

Eğitim Bakanlığımızın Teşekkür ve Takdir Belgeleri sahibidir.

 * Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (1997)

 * Yüksek Lisans İşletme Ekonomisi (Tezsiz) (20.04. 2012)

 * Yüksek Lisans Psikoloji (Tezli) (08.02.2021)

 * Doktora İşletme Ana Bilim Dalı İşletme (27.01.2022)

 Başarılı iş hayatının yanı sıra şehrimizin en güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif rol almaktadır. Tarsus Ticaret Odası üyesi olan Aşkın, Tarsus

Sanayici ve İş İnsanları ve Akademisyenleri Derneği TASİAD’ın da Kurucu Yönetim Kurulu başkanıdır. İş Dünyası ve Akademik dünyayı bir araya getirme adına

çeşitli çalışmalar yürüten Aşkın, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 Faal veya aktif olarak görev aldığı sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve

kurumlar şu şekildedir:

 * Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkan Yardımcılığı (2015)

 * Tarsus İş Geliştirme Merkezi İŞGEM Yönetim Kurulu Üyesi (Aktif)

 * Tarsus Soroptimist Kulübü Kurucu Üyesi

 * Tarsus Rotary Kulübü Başkanlığı ve Üst Düzey Yöneticilik

 * Tarsus İdman Yurdu Futbol Kulübü Başkan Yardımcılığı

 * Tarsus Sanayi ve İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcılığı

 * Tarsus Sanayici İş İnsanları ve Akademisyenleri Derneği Kurucu

 Başkanı (Aktif)

 * Tarsus Belediye Spor Yönetim Kurulu Üyeliği

 * Akdeniz Golf Spor Kulübü Kurucu Üyeliği

 * Toros Holiday Resort Hotel Genel Müdürlüğü (Aktif)

 Dr. Nil Özveren Aşkın evli ve iki çocuk annesidir.

 

 



Haberle ilgili daha fazlası: #CHP  #MERSİN  #SEÇİM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA