Erdemli Belediyesi ağıl yaptı, hayvanlar soğuktan ölmekten kurtarıldı


Tarih: 1 Mart 2023 Çarşamba 17:19

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler dolayısıyla Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde çiftçilik yapan Hasan Tuna’nın hayvanlarının soğuktan öldüğü bilgisini alan Erdemli Belediyesi, kısa süre içerisinde bölgede ağıl yaparak hayvanları ölmekten kurtardı.

Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaralarını sarmak için devlet, millet omuz omuza seferber oldu. Hayvanların barınma alanları olan ağıllar da depremde yıkıldı. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çiftçilik yapan Hasan Tuna da depremden etkilenen çiftçilerden bir tanesi. Çiftçi Hasan Tuna'nın hayvanlarının soğuktan öldüğü bilgisini alan Erdemli Belediyesi ekipleri, kısa süre içerisinde hayvanlar için geçici ağıl kurdu.

"Hayvanlarım soğuktan kurtuldu"
Depremde hayvanlarının ağılının yıkıldığını ifade eden Tuna, "Çiftliğin duvarlarının yıkılmış olmasından kaynaklı olaraktan soğukta, ayazda kalmasından mütevellit, günlük hayvan ölümlerinin olduğu bilgisini aldıktan sonra hemen buraya personel arkadaşlarla birlikte bu çadırı göndermiş, hayvanlarımın soğuktan ölmesinin önüne geçmiştir. Bu şekilde bu çadırlara hayvanlarımızın bir kısmını tahliye ettik. Bu şekilde hayvanlar da üst üste olmaktan, soğukta olmaktan kurtulmuştur" dedi. (İHA)



Haberle ilgili daha fazlası:

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
  GÜNCEL
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 
 
 


 
 

 
Android Uygulaması iOS Uygulaması
 
 

www.herkesinhaberi.com | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersincemiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. herkesinhaberi.com İnternet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA